Batinkov tó

A horgásztó 1987-1988-ban épült. Medrét, az akkori Termelő Szövetkezet közbejárásával a már működő horgászegyesület tagjainak összefogásával alakították ki. A 6,1 hektár alapterületű meder feltöltését, a Katymár község határában húzódó Kígyós főcsatorna vizével árasztották el. A csatornán épített duzzasztógát tette lehetővé a tó vízszintjének beállítását, amely átlagosan 1,5 m. A víz utánpótlást napjainkban is a Kígyós főcsatorna biztosítja.A befolyó- és kifolyó zsilipek teszik lehetővé, hogy a tó vize folyamatosan cserélődik, ennek és az agyagos medernek köszönhetően a víz minősége megfelelő, a benne élő halállománynak igen kedvező. Halfaunánk igen széleskörű, békés és ragadozó halak egyaránt foghatók a tóban. Partjain szakhatósági engedély által meghatározott egységes horgászhelyek kialakítására volt lehetőség az évek folyamán, ezáltal a tó összképe igen megnyerő. Környezete rendezett és folyamatos kezelés alatt áll, melyet a helyi Önkormányzat és a Tagság közbenjárásával érünk el évről évre. Partjainak nagy részét fák árnyékolják. A tó személyautóval körbe járható, az erre a célra fenntartott utak karbantartása is folyamatos. A személyautók parkolása szabályozott, kizárólag az utak tóval ellentétes oldalán engedélyezett.

 

Nevelő tó

A 4,1 hektáron elterülő ivadéknevelő tavunk 1996-ban épült, kizárólag halnevelés céljából. A Nevelő tavon mindennemű horgásztevékenység TILTOTT. A telepített ivadékok  a megfelelő méret elérése után  az Egyesület tagjainak közreműködésével kerülnek lehalászásra. A lehalászott állományok a  horgászatra használt tavainkba kerülnek. 2008-ban a partjainak elhasználódása és a meder eliszaposodása végett átalakításon esett át. Az átalakításra a könnyebb kezelhetőség végett volt szükség. A napjainkban is működő tó folyamatos felügyelet alatt áll, vizét a Batinkov tó kifolyó zsilipjén keresztül kapja. A Nevelő tó partján idegeneknek tartózkodni TILOS, erre figyelmeztető tábla hívja fel a figyelmet.

 

Park tó

 

Az 1986-ban megalakult Katymári Sporthorgász Egyesület ezen a tavon kezdte meg tevékenységét. A tó 1 hektár alapterületű, a település központjában található, az egykori Latinovics kastély területén. A vízkezelést az egykori Termelő Szövetkezettől kapta meg az Egyesület. Sajnálatos módon a rendszerváltás utána a TSZ felbomlását követő tulajdonviszonyok tisztázatlansága végett, a víz kezelése ugyan megmaradt, de bizonytalan körülmények között.

Közelgő események

Események nem találhatóak
loader